AA
Profilgyártás

Profilgyártás

A hidegen hajlított idomacélok, közismertebb nevükön profilok, elterjedésének fő oka, hogy a melegen hengerelt idomcélokhoz képest kisebb egységnyi tömeg magasabb szilárdsággal párosul.

A profilgyártás az ISD DUNAFERR Zrt. területén 1964-ben egy nyitott és egy zárt szelvényű idomacélok előállítására alkalmas gyártósor telepítésével kezdődött.

Jelenleg a Lemezalakítómű termelőbázisát három daruzott csarnokban, 15 000 m² alapterületen, 2 db nyitott és 4 db zárt profilgyártó sor adja. Ezzel a kapacitással mintegy 180 ezer tonna hidegen hajlított idomacél gyártására van mód.

A profilgyártáshoz szükséges alapanyagot az ISD DUNAFERR Társaságcsoporton belüli társaságok biztosítják. Az összes feldolgozandó alapanyag 75 %-ánál a technológiai folyamatba illesztett saját szalaghasító sor teszi lehetővé a gyártósorok rugalmas kiszolgálását.

Az általánosan használt és acélszerkezeti rendeltetésű nyitott és zárt szelvényű idomacél termékeken kívül külön vevői igények alapján jelenleg sokféle egyedi felhasználású idomacél is szerepel a termékskálán.

A hidegen hajlított idomacélok gyártásának elve: az előírt kiterített méretre hasított acélszalagból egymás mögé telepített állványokba szerelt görgőpárokkal nyitott, vagy a hajlított szalag két szélének nagyfrekvenciás indukciós eljárással történő összehegesztésével zárt szelvényű idomacélt lehet előállítani.

Ennek megfelelően a profilgyártás technológiai folyamata a következő fázisokra osztható:

  • hasítás: szélestekercsből az előírt kiterített méretre hasított acélszalag előállítása (75 %-ban saját, 25 %-ban DUTRADE SSC által végzett tevékenység);
  • csévélés: megtörténik az acélszalag-tekercsek végeinek összehegesztése, vízszintes, ún. spiráltárolóba történő felcsévélése a folyamatos gyártás érdekében (zárt szelvényű idomacélok esetében);
  • alakítás: 7 - 9 állványban átvezetve az acélszalag – az állványokban lévő alakos palástfelületű görgők hatására – a kívánt alakot veszi fel;
  • nagyfrekvenciás hegesztés: zárt szelvényű idomacélok gyártásakor a hajlított szalag két szélének összehegesztése nagyfrekvenciás indukciós eljárással;
  • kalibrálás: zárt szelvényű idomacélok végleges alakjának és méretének kialakítása 4 - 5 állványban;
  • darabolás: repülőfűrésszel 5 - 12 m szálhosszúságra;
  • kikészítés: idomacélszálak kötegelése, azonosítóval történő ellátása.

 

PRM Igazgatóság Technológiai Főosztály
Portász Attila
technológiai főosztályvezető

+36 (25) 581 775
Minőségügyi Főosztály
Éberhardt Zoltán
minőségügyi főosztályvezető

+36 (25) 581 044
+36 (25) 584 781
Varga János
továbbfeldolgozási minőségügyi osztályvezető

+36 (25) 583 584
+36 (25) 584 781